Canada va reprezenta trendul anului în materie de destinaţii turistice pentru români, pe fondul eliminării recente a vizelor, susţine Javier Garcia del Valles, membru în cadrul Autorităţii Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi CEO al unei agenţii de turism din România.

„Pe partea de turism, am constatat că românii caută, din ce în ce mai mult, altfel de destinaţii. Sunt de părere că în 2018 Canada va reprezenta trendul anului în materie de destinaţii turistice, dar şi de business pentru români, pe fondul eliminării recente a vizelor”, a precizat Valles într-o întâlnire informală cu mass-media, organizată miercuri.

Începând cu data de 1 decembrie 2017, cetăţenii români beneficiază de posibilitatea de a călători în Canada fără vize, pentru şederi de maxim şase luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei/cunoştinţelor sau pentru prospectarea oportunităţilor de afaceri), pe baza oricărui paşaport românesc valabil, anunță Agerpres.

Conform regimului aplicabil resortisanţilor tuturor celorlalte state exceptate de la obligativitatea vizelor de intrare în Canada, cetăţenii români care intenţionează să călătorească pe calea aerului spre Canada, pentru şedere sau tranzit, trebuie să obţină în prealabil, doar online, o Autorizaţie de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA). Pentru a intra în posesia documentului, trebuie accesată pagina de internet www.Canada.ca/eTA-Romania.

CITEȘTE ȘI:  Comisiile școlare vor trebui să ramburseze părinților 153 milioane dolari

Autorizaţia de călătorie electronică (eTA) reprezintă o cerinţă impusă tuturor cetăţenilor străini exoneraţi de obligativitatea vizei canadiene, care tranzitează sau călătoresc în Canada pe calea aerului. Autorizaţia eTA are o valabilitate de 5 ani sau, după caz, până la expirarea valabilităţii paşaportului.

Pe de altă parte, cetăţenii români care intenţionează să intre în Canada pe cale terestră (rutieră/ feroviară) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră) trebuie să deţină doar un paşaport valabil, fără a mai fi necesară obţinerea eTA.

Totodată, cetăţenii români care intenţionează să urmeze în Canada studii cu durata de peste şase luni sau să exercite activităţi lucrative, indiferent de durată, trebuie să obţină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

Fotografie de: Onasill ~ Bill BadzoCC BY-NC-SA 2.0

Dacă ați ajuns până aici ...

… avem o mică favoare să vă cerem. Audiența Pagini Românești a crescut foarte mult și suntem mândri de acest lucru. Producem zilnic știri, analize și comentarii iar faptul că veniți și reveniți să ne citiți ne arată că suntem pe drumul cel bun. Suntem un ziar al diasporei, a cărui misiune este să informeze românii despre subiectele importante ale zilei, din România și din țara de adopție, în limba română. O facem cu pasiune și cu profesionalism. Dacă fiecare persoană care ne citește ar contribui cu doar 1$ pe lună, am putea să vă oferim mai multe informații și să acoperim mai multe evenimente. Sprijiniți Pagini Românești să continue să spună povești din comunitatea românească și să vă informeze în limba română, la mii de km de țară. Mulțumim!

Sprijiniți Pagini Românești 
Publicitate